Hieronder vind je links naar leuke spelletjes die met afval te maken hebben :http://www.spele.be/game/doolhof/michael_go_recycle.html
Bij dit spel moet je afval rapen en in de juiste vuilnisbak gooien. Er zijn ook slechte mannetjes die afval verspreiden, loop je er over, dan worden ze goed, dus doen!!
Gebruik de pijltjestoetsen om Michael door het doolhof te brengen.
                                       
 
http://www.spele.be/game/vangen/energy_champions.html
Bij dit spel moet je het afval opvangen en in de juiste vuilnisbak gooien. Steeds als je afval laat vallen of je steekt het in de foute bak wordt je voetafdruk groter. Pas op: je hebt maar 3 levens.
Besturing van het spel: gebruik de pijltjestoetsen om te bewegen en de spatie om te gooien.


 

http://www.leerspellen.nl/spel/510/GFT_afvalspel.html
Bij dit spel moet je het GFT-afval opvangen. Maar pas op: er valt ook ander afval naar beneden. En het valt nog snel naar beneden
Besturing: de muis. 


                      

http://users.telenet.be/jaarthemawindekind/het_pmdafvalspel.htm Je moet bij dit spel het PMD oprapen. jij bent het blauwe pacmanmannetje en door afval op te pakken kan je de spookjes opeten. Je moet doorheen 4 levels en ze worden steeds moeilijker.
Besturing: pijltjestoetsen. 


 

 http://www.milieucentraal-addons.nl/afvalrace/  
Gooi 10 producten in de juiste afvalbak. pas op: in sommige afvalstoffen zitten er 2 verschillende stoffen die in 2 verschillende containers moeten. Die moet je eerst splitsen.  Maar splitsen kost tijd dus doe het zo min mogelijk.
Besturing: pijltjestoetsen.  


 

http://www.floepje.be/
Dit is een spel voor kinderen van drie tot zeven jaar. Je kunt allerlei opdrachten doen en milieutips krijgen.
Besturing van het spel: soms is het met de muis en soms met de pijltjestoetsen en spatiebalk.