Wat hebben we met onze klas gedaan?

We kregen van Nikita en Rozemarijn heel wat uitleg over de ecologische voetafdruk. Samen met de klas berekenden we de voetafdruk van Nikita en Rozemarijn. Deze was heel wat kleiner dan de gemiddelde voetafdruk van een Belg. We keken ook nog hoe ze hun voetafdruk nog kleiner konden maken. Dit was de start van ons project

Met de klas zongen we een liedje en namen dit op.
klik hier om het liedje te beluisteren

Met de klas maakten we ook een filmpje.
Klik op de foto om het filmpje van onze klas te bekijken.

Picture
We hebben posters gemaakt waarop staat ‘Sluit mij!’. We kleefden deze op de deur. Want als die altijd open staat gaat de warme lucht van binnen naar buiten en heeft het geen zin dat de verwarming aanstaat.

Picture
De voordeur zetten we nu ook steeds op ‘winterstand’. Op winterstand gaat deze schuifdeur minder open. Zo gaat er ook minder warme lucht naar buiten en sparen we energie.

We vragen ons af … of we onze PC na gebruik telkens moeten uitzetten. Of doen we dit best enkel op het einde van de dag?
Op www.ikhebeenvraag.be/vraag/15126 vind je het antwoord.

 
We leenden een zonnepaneel van de Provincie Oost-Vlaanderen. We sloten dit aan op één van onze computerschermen. We bekijken nog hoeveel energie we zo verbruiken. Binnenkort onderzoeken we hoe dit eigenlijk werkt. 
Picture
We hebben een sticker “Geen reclame aub” op de brievenbus  van de school geplakt. Zo sparen we papier en… bomen!
Picture
Enkele kinderen uit de klas plaatsten flessen in de spoelbakken van de toiletten. Dit werd gedaan omdat we zo minder water doorspoelen.

Picture
Onze klas heeft aan de wastafel bekers geplaatst. Daarmee willen we ervoor zorgen dat we niet zoveel water verspillen als we drinken. 
Picture